Facebook iconInstagram iconPinterest icon

Retourneren

Voldoet het gekochte artikel toch niet helemaal aan jouw verwachtingen? Geen probleem! Je kunt binnen 14 dagen, om wat voor reden dan ook, het artikel retour sturen. Dit noemen we ook wel het herroepingsrecht. We raden je aan om even telefonisch contact met ons op te nemen om het retourneren in goede banen te leiden. Binnen deze 14 dagen mag jij het artikel bekijken en beoordelen. Wel willen we het artikel graag in originele staat en in originele verpakking terug. Bekijk het product dus net zoals jij in de winkel zou doen. Voorbeeld: haal een lamp gerust voorzichtig uit de verpakking, maar installeer hem niet. Wij kunnen kosten in rekening brengen wanneer het product of verpakking is beschadigd doordat jij meer hebt gedaan dan nodig was om het product te beoordelen. Wij controleren het product eerst, voordat wij geld terugstorten.

Het herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

  • Waarop het artikel in jouw bezit is,
  • Waarop het laatste product is ontvangen, dit geldt wanneer er in een bestelling meerdere artikelen zijn besteld. 

Voor een snelle en goede verwerking van de retour is het van belang dat:

  • Je van tevoren even met ons overlegd (bel of mail naar info@tuinxxl.nl)
  • Je altijd het retourformulier bij het pakket voegt
  • Jij, indien je meerdere pakketten terug stuurt, bij alle pakketten een kopie van het retourformulier toevoegt. Mocht dit niet mogelijk zijn, noteer dan in ieder geval je NAW-gegevens.

Let erop dat je bij het terugsturen als zender verantwoordelijk bent voor het pakket. Jij draagt dus het risico bij het retourneren. Wij raden het dan ook aan om het product zo goed mogelijk in te pakken.

Retouradres

Ons retouradres is:

TuinXXL B.V.
T.a.v. Klantenservic
Eendenparkweg 3
3852 LC Ermelo

Vergeet je niet een volledig ingevuld retourformulier toe te voegen? Het kan zo zijn dat het niet lukt om een product via een reguliere pakketdienst te vervoeren. Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen dan in overleg proberen tot een oplossing te komen. 

Kosten retourneren

Als je je artikel retourneert en het aan onze voorwaarden voldoet, dan storten wij het aankoopbedrag terug. Als je de gehele bestelling retour stuurt, betalen wij ook de verzendkosten (voor de heenzending, niet de retourzending) terug. Dit doen wij zo snel mogelijk, uiterlijk 14 dagen na het moment van ontbinding. Dit is het moment waarop je het product retourneert, of aangeeft te gaan retourneren. Wij betalen jou terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij ons hebt betaald. 

De retourkosten zijn voor eigen rekening. 

Terugbetaaltermijn

We betalen je zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding terug. We wachten tot we de geretourneerde producten hebben ontvangen zodat we het artikel kunnen controleren op volledigheid en schade of dat wordt aangetoond dat de geretourneerde producten zijn verzonden. 

Let op!

Jij bent bij het retourneren verantwoordelijk voor het pakket en draagt dus het risico. Wij raden dan ook aan om het product zo goed mogelijk in te pakken. Zorg ervoor dat er op de originele verpakking van het product niet wordt geschreven of geplakt. Als een product meer is gebruikt dan nodig is om de aard, kenmerken en/of werking te beoordelen mogen wij waardevermindering aan jou doorberekenen. Wij beargumenteren in dat geval waarom door gebruik van het artikel wij het voor minder geld kunnen verkopen. Dit kan oplopen tot 100%. 

Wij raden aan om ons retourformulier in te vullen en mee te sturen. Download hier het retourformulier voor het retourneren (nieuw tabblad). Vermeld altijd jouw NAW-gegevens en het betreffende bestel- en artikelnummer. 

De kosten die je maakt voor het retourneren van jouw bestelling aan ons (dus de retourkosten) zijn voor eigen rekening en worden verrekend met het terug te betalen bedrag. 

Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt de eventuele betaalverplichting niet! Je zult dus wel binnen de gestelde termijn moeten betalen. Is door de retour in onze administratie een tegoed ontstaan en heb je met iDeal betaald? Dan storten wij dit meteen terug. 

Wij hebben het liefst dat je even van tevoren met ons overlegd, zodat wij het retourneren in de goede banen kunnen leiden. Bel 0511 700227 of stuur een e-mail naar info@tuinxxl.nl.

Gebruik van het modelformulier

Naast ons retourformulier kun je ook het modelformulier voor herroeping gebruiken. Zorg er voor dat je binnen 14 dagen de retour bij ons meldt.